Welkom

Leuk dat je de site bezoekt! Het begrip ‘de geest uit de fles’ wordt op verschillende manieren gebruikt. De meeste mensen linken het aan het sprookje over Aladdin waarin de geest uit de fles tevoorschijn kwam nadat er overheen gewreven werd. De uitdrukking wordt nogal eens gebruikt voor nieuws wat ‘naar buiten komt’ en waar je niet meer omheen kan. Er is geen weg terug!

Zo is het eigenlijk ook met innerlijk werk waar ik het over zal hebben op deze website. Ik kwam op de naam voor deze website toen ik in mijn werk binnen de GGZ mensen weer in verbinding bracht met hun gevoelsleven. De reden om uit de verbinding te gaan is angst. Want er zijn genoeg pijnlijke gevoelens en emoties dus die hebben we het liefst ‘in de fles’!
Wat ik merkte is dat, wanneer zij eenmaal weer contact hadden gemaakt met hun gevoelsleven, er geen weg meer terug was! Kortom: de geest is uit de fles op een lichte, positieve wijze. En er is altijd een goede reden geweest waarop wij een (soms onbewuste) keuze hebben gemaakt om onze diepste gevoelens maar even te parkeren. Dat is even een opluchting voor de korte termijn maar als dit langer duurt komt er vaak gedoe van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *